Mustajuuri-perunasosekeitto

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg jauhoinen peruna
  • 2 sipuli
  • 500 g mustajuuri
  • vesi
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kuohukerma
  • ruokakerma
  • 3-5 dl keitinliemi
  • 1 rkl viherpippuri
  • suola

Lempeät sosekeitot maistuvat syksyn ja talven kylmyydessä.
Tämä keitto on miellyttävän mieto ja sopii sellaisenaan tarjottavaksi tai vaikkapa illallisen alkukeittona.

Mustajuuri-perunasosekeitto
4 annosta

1 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
2 sipulia
500 g mustajuuria
vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3-5 dl keitinlientä
1 rkl viherpippuria
suolaa maun mukaan

Kuori perunat, sipulit ja mustajuuret.
Paloittele ne tasakokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
Lisää kasvisliemikuutio.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kerma, keitinlientä tarpeen mukaan ja rouhi joukkoon viherpippureita.
Sekoita ja tarkista maku.
Lisää suolaa tarpeen mukaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä