Linssi-kasvisbolognese
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3 dl vettä
- kristallisuolaa
- 1 dl vihreitä linssejä
Lisäksi:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- pala juuriselleriä
- 100 g herkkusieni'ä
- 3 rkl Food Extra neitsyt oliiviöljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyreetä
- maun mukaan Foodin mustapippuria
- Foodin Chilijauhetta
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Mittaa vesi, Himalajan kristallisuola ja huuhdellut vihreät linssit kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Huuhtele ja valuta.
- Käsittele sillä välin kasvikset.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuori palsternakka, porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota ensin sipulia ja valkosipulia. Lisää hetken päästä juurekset ja lopuksi vielä herkkusienet. Kääntele koko ajan kovalla lämmöllä.
- Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi ja tomaattipyree. Mausta mustapippurilla ja chilijauheella varovasti vähän kerrallaan lisäten.
- Lisää joukkoon keitetyt, valutetut linssit ja kuumenna.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa kristallisuolaa. Koristele annos tuoreella basilikalla.
- Tarjoa linssi-kasvisbolognese pastan tai riisin kanssa.