Kvinoa-linssipata
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 dl punaisia linssejä
- 1 dl punaista kvinoaa
- 6 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 salottisipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 keltainen paprika
- ripaus cayennepippuria
- 2 tl kurkumaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 500 g tomaattimurskaa
- tuoretta oreganoa TAI
- muuta yrttiä
- ½ dl TAI maun mukaan agavesiirappia
Valmistusohje
- Huuhtele linssit ja kvinoa tiheässä siivilässä.
- Kiehauta vesi ja keitä linssejä ja kvinoaa kattilassa noin 15-20 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset pataan. Lisää joukkoon cayennepippuri, kurkuma ja mustapippuri. Kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska ja oregano tai muut yrtit.
- Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää sitten valutetut linssit, kvinoa ja agavesiirappi. Kuumenna ja tarkista maku.
- Vinkki! Tulisuutta ja happamuutta voi taittaa agavesiirapilla tai lisäämällä joukkoon halutessaan esimerkiksi smetanaa.