Kesäpäivän kasvisgratiini
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 4 porkkanaa
- 300 g parsakaalia
- 500 g kukkakaalia
Juustokastike:
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 150-200 g vahvaa emmentaljuustoraastetta
- suolaa
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen.
- Kiehauta vesi ja lisää suola.
- Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi.
- Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.
- Laita kasvikset uunivuokaan.
- Valmista juustokastike.
- Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
- Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
- Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.
- Tarjoa!