Kesäkurpitsaveneet

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kesäkurpitsaveneet
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kesäkurpitsaveneet valmistuvat niin grillissä kuin uunissakin ja voit nauttia niistä ympäri vuoden. Nämä herkulliset veneet on täytetty kasvisruokailijan mieleen muun muassa tofulla, sienillä ja couscousilla. Couscousin voit korvata myös kvinoalla. Osan tai koko täytteen voit lusikoida myös paprikoiden sisälle.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 3 x 200 g pientä kesäkurpitsaa TAI
  • 1 ½ isoa kesäkurpitsaa (vaihtoehto)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kantarelleja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • pala habaneroa TAI
  • pala muuta chilipaprikaa (vaihtoehto)
  • 150 g marinoitua tofua
  • 1 dl juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä
  • ½-1 tl kuivattua rakuunaa TAI
  • ½-1 tl muuta kuivattua yrttiä (vaihtoehto)
  • 2 dl tomaattimehua
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 ½ dl couscousia

Valmistusohje

  • Osta pieniä kesäkurpitsoita, joista riittää puolikas per ruokailija.
  • Jos tarjolla on vain isompia, halkaise keskeltä siten, että saat neljä annosta yhdestä isosta kesäkurpitsasta.
  • Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra lusikalla sisus pois. Ota se talteen ja hienonna veitsellä.
  • Hienonna kantarellit ja sipulit, sekä valkosipulinkynnet ja habanero tai chilipaprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista edellä mainitut ainekset kuumalla pannulla käännellen, kunnes seos on mukavan kypsää.
  • Paloittele joukkoon Marinoitua Jalotofua pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mustapippuria myllystä, sekä kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä.
  • Kuumenna tomaattimehu ja kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon couscous. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita couscous muun täytteen kanssa ja tarkista maku.
  • Mausta tarvittaessa suolalla ja rakuunalla.
  • Lusikoi täyte koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja nosta kesäkurpitsaveneet voideltuun grillivuokaan.
  • Grillaa kuvun alla, kunnes ne ovat sopivan kypsiä.
  • Voit kypsentää kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa keskitasolla.
  • Vinkki! Ripottele kesäkurpitsaveneiden pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä