Kasviksilla täytetyt kesäkurpitsat
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Kasviksilla täytetyt kesäkurpitsat
Ainekset
2 annosta
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- ½ punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tomaatti
- 5 oliivia viipaleina
- 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu rypsiöljy, CHILI
- 1 tl kuivattua basilikaa TAI
- 1 tl kuivattua oreganoa (vaihtoehto)
- maun mukaan suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- 50 g mozzarellahelmiä
- 100 g mozzarella juustoraastetta (osa pinnalle)
Valmistusohje
- Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja koverra sisus ja hienonna se.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja leikkaa oliivit viipaleiksi.
- Kuumenna chili rypsiöljy paistinpannulla ja paista tomaatteja lukuun ottamatta muita kasviksia kovalla lämmöllä hetki.
- Lisää sitten tomaatit, oliivit, mausteet ja juustot. Kääntele hetki.
- Laita koverretut kesäkurpitsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valuta päälle chili rypsiöljyä.
- Jaa seos koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle hieman juustoraastetta.
- Kypsennä 220 asteessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kesäkurpitsa on kypsää.
- Tarjoa sellaisenaan tai grillatun lihan tai kanan seurana.
- Vinkki! Voit käyttää täytteessä halutessasi myös jauhelihaa, kanaa tai kinkkua.
