Juustoinen kasviskiusaus
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
5-6 annosta
- 700 g Nevalan peruna, kiusausperunaa
- 1 sipuli
- 250 g sulatejuustoa
- 200 g mozzarellajuustoa raasteena
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1 paprika
- ½-1 dl viipaloituja oliiveja
- 100-200 g miniluumutomaatteja
- 1-2 dl vihreää pestokastiketta
- ½ tl suolaa
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita hienonnettu sipuli ja kiusausperuna reunalliseen uunivuokaan.
- Lusikoi pinnalle sulatejuusto ja ripottele päälle mozzarellajuustoraaste.
- Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi, kuutioi paprika.
- Laita ne vuokaan yhdessä oliiviviipaleiden kanssa. Puolita miniluumutomaatit ja lisää vuokaan vihreän pestokastikkeen kanssa. Ripottele joukkoon suolaa.
- Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi ja kaada päälle kerma.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes ruoka on kauniin väristä.
- Tarjoa kasviskiusauksen seuraksi raikasta salaattia.
- Vinkki! Voit lisätä vuokaan halutessasi vuohenjuustoa tai fetajuustoa.