Jalotofua ja kasviksia grillistä

  • 1 h Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Jalotofu

Kevät on tullut ja nyt on aika korkata grillikausi.
Jalotofusta ja kasviksista saat upean ateriakokonaisuuden, joka valmistuu vähällä vaivalla ja nopeasti kiireisenä arkenakin.
Bbq-kastikkeen voit valmistaa jo vaikkapa edellisenä päivänä valmiiksi. Tämä ihana kastike kruunaa aterian.
Toukokuussa kauppoihin ilmestyy grilliin sopiva uutuus. Sadan gramman paketissa myytävä Jalotofu mieto chili paistopala on valmis grilliin tai pannulle. Ota mukaan vaikka grillausevääksi nuotiolle.
Nyt herkutellaan!

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • rypsiöljyä TAI
  • avokadoöljyä
  • 300 g Jalotofua
  • 1 fenkoli
  • 10 herkkusientä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 100 g kirsikkatomaatteja TAI
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 1-2 punasipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
Lisäksi:
  • 2 valkosipulia
  • 2 tl rypsiöljyä TAI
  • avokadoöljyä
  • ripaus yrttisuolaa
  • alumiinifoliota
Bbq-kastike:
  • 100 g voita
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl täysruokosokeria TAI
  • 2 dl muscovadosokeria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl worcesterkastiketta

Valmistusohje

  • Valmista ensin bbq-kastike.
  • Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista.
  • Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, täysruokosokeri tai muscovado, juustokumina, paprikajauhe, cayennepippuri ja tomaattimurska, sekä Worcesterkastike.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes kastike sakenee. Jäähdytä.
  • Aloita kasvisten käsittely valkosipuleista, sillä ne vievät eniten aikaa.
  • Leikkaa valkosipuleista pala siten, että kynnet paljastuvat esiin.
  • Kaada päälle loraus öljyä ja ripottele päälle hieman yrttisuolaa.
  • Kääri valkosipulit folioon ja kypsennä grillissä miedolla lämmöllä pitkään, kunnes valkosipulit alkavat pehmetä.
  • Viipaloi marinoitu Jalotofu sopiviksi annospaloiksi.
  • Huuhtele ja kuivaa kasvikset.
  • Puolita fenkoli ja poista mahdollisesti huono uloin lehti.
  • Puolita herkkusienet, viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa levyiksi ja puolita punasipulit.
  • Öljyä grilliparila ja laita kasvikset parilalle kypsymään.
  • Lisää tomaatit vähän muita kasviksia myöhemmin.
  • Pirskota pinnalle tarvittaessa hieman öljyä tai voitele pullasudilla, mikäli grillaat avotulen päällä.
  • Murskaa joukkoon valkosipulia.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Grillaa Jalotofuviipaleet molemmin puolin ja nauti grillikasvisten ja bbq-kastikkeen kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä