Hunajainen quinoa-kasvispaistos
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljy
- avokadoöljy
- 1 chilipaprika
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- 1 raitajuuri
- 1 kyssäkaali
- 2 porkkana
- 100 g mustatorvisieni
- 250 g miniterttutomaatti
- 3-4 rkl Hunajainen Sam Vuoristohunaja
- suola
- mustapippurirouhe
Lisäksi
- vesi
- 1 dl quinoa-vilja
- tuore ruohosipuli
- tuore korianteri
Satokauden kasviksista ja quinoasta valmistat ihanan aterian, joka maistuu kylmänä salaattina siinä missä lämpimänäkin ateriana.
Hunajainen quinoa-kasvispaistos
2-4 annosta
2-3 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
1 chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 raitajuuri
1 keskikokoinen kyssäkaali
2 porkkanaa
100 g mustatorvisieniä
250 g miniterttutomaatteja
3-4 rkl Hunajainen SAM Vuoristohunajaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
2 dl vettä
1 dl quinoaa
ruohosipulia ja/tai korianteria
Aloita keittämällä quinoa.
Huuhtele quinoa huolellisesti ja lisää se kiehuvaan veteen. Keitä hiljalleen 15 minuuttia, kunnes quinoa on sopivan kypsää.
Käsittele kasvikset. Hienonna chilipaprika ja valkosipulinkynnet. Kuori sipuli, raitajuuri, kyssäkaali ja porkkanat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
Puolita miniluumutomaatit halutessasi.
Lisää chilipaprika, valkosipulinkynnet, sipuli, raitajuuri, kyssäkaali, porkkanat ja mustatorvisienet. Kääntele hetki. Lisää tomaatit ja kääntele vielä kunnes kasvikset ovat sopivan pehmoisia.
Mausta vuoristohunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon keitetty quinoa. Hienonna joukkoon ruohosipulia ja korianteria.
Tarkista maku.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.