Herkkusieni-rucolapizza
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2 annosta
Pohja:
- 2 ½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
- 2 dl smetanaa
- 200 g mozzarellajuustoraastetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 isoa Champ Herkkusientä
- ½ kesäkurpitsa
- 8-12 kirsikkatomaattia TAI
- 8-12 miniterttutomaattia
- 2 rkl öljyä
Koristeluun:
- rucolaa
Valmistusohje
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
- Lisää oliiviöljy ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi.
- Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Laita päälle smetanaa ja hienonnettua valkosipulia.
- Ripottele kerros mozzarellajuustoa.
- Viipaloi herkkusienet ja kesäkurpitsa ja puolita tomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista herkkusieni- ja kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin.
- Levitä ne yhdessä tomaattien kanssa pizzapohjalle.
- Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa, kunnes pohja on rapea ja pinta kauniin värinen.
- Ripottele valmiin pizzan pinnalle runsaasti rucolaa.