Härkäpapu-kasvispata
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Kaupallinen yhteistyö Vihreä Härkä
Kasvisruokailu on tämän päivän trendi ja mikäs sen parempaa! Nyhtökaura ja Härkis on jo kaikille tuttu juttu, mutta oletteko kuulleet kuivatusta härkäpavusta? Kuivattu härkäpapurouhe on loistava kasviproteiinin lähde ja se toimii ruoanlaitossa riisin tai pastan tapaan. Voit valmistaa siitä erilaisia patoja, käyttää keitoissa, valmistaa lämpimiä lisäkkeitä, nauttia salaatinpohjana myös kylmänä. Vain mielikuvitus on rajana. Riittää että kypsennät rouheen.
Valmistin helpon ja maistuvan kasvispadan, jossa on auringon kanssa kilpaa hehkuvat värit.
Kokeile sinäkin!
Härkäpapurouhetta myydään kauppojen kuivahyllyillä kilon pussissa. Tästä pussista valmistat monta herkullista ateriaa.
Advertising information
Ainekset
3-4 annosta
- 1 palsternakka TAI
- 1 juuripersilja (vaihtoehto)
- 2 keskikokoista porkkanaa
- pieni pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 100 g siitakesieniä
- 3 rkl rypsiöljyä TAI
- 3 rkl avokadoöljyä (vaihtoehto)
- 5 dl porkkanamehua
- 2 dl Vihreä Härkä härkäpapurouhetta
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 2 tl hunajaa
- persiljaa (vaihtoehto) TAI
- kirveliä (vaihtoehto) TAI
- korianteria
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Kuori palsternakka tai juuripersilja, porkkanat, selleri ja sipuli. Leikkaa muut pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Paloittele siitakesienet.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää kasvikset ja sienet ja kääntele kovalla lämmöllä hetki. Lisää porkkanamehu, Vihreä Härkä härkäpapurouhe, kasvisliemikuutio ja laakerinlehti.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Sekoita joukkoon hunajaa ja tuoreita yrttejä. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
- Tarjoa kasvispata sellaisenaan tai raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.