Falafelpyörykät ja yrtti‐jogurttikastike

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

67 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

20-25 annosta
  • 380/230 g säilöttyjä kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • ½ punainen chilipaprika
  • 1 tl suolaa
  • 1‐2 tl juustokuminaa
  • paistamiseen öljyä
Yrtti‐jogurttikastike:
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • pieni pala kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus paprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • tuoretta minttua maun mukaan

Valmistusohje

  • Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynnet ja sipuli.
  • Laita ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon muna, korppujauhot, persilja, chilipaprika, suola ja juustokumina.
  • Jauha tasaiseksi seokseksi.
  • Paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
  • Valmista seuraksi raikas yrtti‐jogurttikastike.
  • Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon.
  • Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla raastinterällä.
  • Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon yhdessä mausteiden ja hienonnetun mintun kanssa.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa falafelpyöryköiden kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä