Falafelpyörykät ja yrtti‐jogurttikastike
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20-25 annosta
- 380/230 g säilöttyjä kikherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 ruukku tuoretta persiljaa
- ½ punainen chilipaprika
- 1 tl suolaa
- 1‐2 tl juustokuminaa
- paistamiseen öljyä
Yrtti‐jogurttikastike:
- 200 g turkkilaista jogurttia
- pieni pala kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus paprikajauhetta
- ripaus suolaa
- tuoretta minttua maun mukaan
Valmistusohje
- Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynnet ja sipuli.
- Laita ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon muna, korppujauhot, persilja, chilipaprika, suola ja juustokumina.
- Jauha tasaiseksi seokseksi.
- Paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
- Valmista seuraksi raikas yrtti‐jogurttikastike.
- Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon.
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla raastinterällä.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon yhdessä mausteiden ja hienonnetun mintun kanssa.
- Tarkista maku.
- Tarjoa falafelpyöryköiden kanssa.