Valkosipuliperunat
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Valkosipuliperunat maistuvat lihan, kalan tai kanan kanssa. Tällä reseptillä voit pienin muutoksin valmistaa myös juustoperunoita. Voit korvata valkosipulinkynnet 100-150 grammalla juustoraastetta. Kokeile myös homejuustoa. Voit maustaa perunat valkosipulin sijaan myös pestolla. Kokeile punaista tai vihreää pestoa maun mukaan. Vinkki! Suojaa vuoka leivinpaperilla, jolloin säästyt vuoan hankaamiselta pesuvaiheessa.
Advertising information
Ainekset
2-3 annosta
- 1 kg kiinteämaltoisia perunoita
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa ne veitsellä työlaudalla niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa.
- Paista perunaviipaleita hetki käännellen. Lisää joukkoon valkosipuli ja suola ja kääntele vielä hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää kuohukerma ja kiehauta.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa valkosipuliperunat esimerkiksi lihan tai kalan kanssa.