Perunasose eli perunamuusi
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 700 g jauhoinen peruna
- 1 l vesi
- ½ tl suola
- 25 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- n. 1½ dl maito
Itse valmistettu perunamuusi on täyttävää ja herkullista. Perunasoseen jämistä voit valmistaa ihania perunarieskoja vähällä vaivalla.
Perunasose eli perunamuusi
2 annosta
n 700 g jauhoisia perunoita (punainen värikoodi)
n. 1 l vettä
½ tl suolaa
25 g voita tai margariinia
suolaa maun mukaan perunamuusin maustamiseen
n. 1½ dl maitoa
Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää perunat ja suola kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Lisää voi ja suola perunoiden joukkoon ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat sopivan kuohkean perunasoseen.
Vinkit!
Jos haluat kuoria perunat jo vaikkapa edellisenä iltana etukäteen, säilytä perunoita kylmässä vedessä jääkaapissa. Lisää valmiin perunasoseen joukkoon paistettua sipulia tai keitettyä, hienonnettua kananmunaa. Sekoita perunamuussin joukkoon hieman pakastepinaattia tai ryöpättyä, hienonnettua pinaattia tai nokkosta. Voit valmistaa peruna-juuressoseen samaan tapaan, mutta keitä juurekset erikseen ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää juuressose perunasoseen joukkoon.