Kantarelli-kasvispata
- 10 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3 rkl Keiju Yrttiöljy tomaatti, valkosipuli & basilika
- 1 l kantarelli
- ½ kesäkurpitsa
- ½ keltainen kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 3 punasipuli
- 3 valkosipulinkynsi
- ½-1 punainen chilipaprika
- 500 g tomaattimurska
- suola
- mustapippurirouhe
- tuore timjami
Syksyn sato näyttäytyy värikkäänä kauppojen ja torien hyllyillä.
Metsäsienet odottavat kerääjäänsä.
Valmista herkullinen kasvisruoka, joka maistuu sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, tai tarjoa lihan, kalan tai kanan lisäkkeenä.
Kantarelli-kasvispata
4 annosta
3 rkl Keiju Yrttiöljyä, tomaatti, valkosipuli ja basilika
1 l kantarelleja
½ vihreä kesäkurpitsa
½ keltainen kesäkurpitsa
1 punainen paprika
3 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
½-1 punainen chilipaprika
500 g tomaattikuutioita + 2 dl vettä TAI 500 g tomaattimurskaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
timjamia
Kuumenna yrttiöljy pannulla ja lisää kantarellit. Kääntele noin viisi minuuttia kovalla lämmöllä.
Paloittele kesäkurpitsat, paprika ja punasipuli reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Lisää ainekset pannulle ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaattikuutiot ja vesi, tai tomaattimurska ja anna hautua noin kymmenen minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Tarkista maku.
Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.