Gratinoitu kukkakaali
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.
Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.
Advertising information
Ainekset
2-4 annosta
- 1 kukkakaali
- vettä
Kastike:
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia (vaihtoehto)
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- maun mukaan suolaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
- Lisää vettä kunnes kukkakaalipalat peittyvät.
- Kiehauta ja lisää joukkoon suola.
- Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
- Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito.
- Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
- Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
- Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.
- Tarjoa gratinoitu kukkakaali sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.