Amarantti-kasvislisäke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Amarantti on hyvin pienijyväistä viljaa, joka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua.
Amaranttia voi ostaa luontaistuotekaupasta tai tilata netistä täältä.
Tämä käy ruoasta tällaisenaan tai lisäkkeeksi esimerkiksi pariloidulle lihalle, kalalle ja broilerille.
Amarantti-kasvislisäke 4:lle
tilkka öljyä
2 dl amaranttia
6,5 dl vettä
tilkka öljyä
2 pientä sipulia ohuina lohkoina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 varsisellerin varsi viipaleina
1 punainen paprika suikaleina
3 porkkanaa kuorimaveitsellä "kuorittuna"
315/160 g Sauvon säilykkeen suppilovahveroita
soijaa
mustapippuria
Lisäksi: Al’fez Baharat kastiketta tai esimerkiksi makeaa chilikastiketta
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kääntele amarantin jyviä hetki, lisää vesi, anna kiehua miedolla lämmöllä ja käsittele sillä aikaa kasvikset.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa, kääntele sipulilohkoja hetki, lisää valkosipuli, varsiselleri, paprika ja porkkanat, jotka on perunankuorimaveitsellä kuorittu kauttaaltaan kiehkuroiksi.
Lisää joukkoon myös valutetut, silputut suppilovahverot, kääntele, kunnes kasvikset hieman pehmenevät, mutta ovat silti vielä pureskeltavia ja kauniin värisiä.
Lisää kasvikset kypsän amarantin joukkoon, mausta soijalla ja mustapippurilla, sekoita tasaiseksi ja kuumenna.
Tarjoa lisäksi vahvaa Baharat-kastiketta* tai makeaa chilikastiketta.
*Baharat kastike on valmistettu mm. vedestä, oliiviöljystä, suolasta, cayennepippurista, etikasta, sinapista, mustapippurista, korianterista, kardemummasta, kanelista, paprikajauheesta, juustokuminasta, muskottipähkinästä ja neilikasta. Kastike on erittäin vahvaa ja siinä on aivan omanlaisensa, jännä maku. Hellapoliisi suosittelee!