Omenachutney
- 45 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
30 annosta
- 1 kg omenoita
- 2 sipulia
- 1 rkl inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- mustapippuria
- ½ dl vettä
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1 kanelitanko
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ½ kg hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omena pieniksi kuutioiksi.
- Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Poista chilipaprikasta siemenet ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Käytä talouskäsineitä, varsinkin jos kätesi ovat arat, sillä chilipaprikan siemenet ovat polttavia.
- Laita yllämainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
- Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko.
- Laita omenachutney kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.