Mustikkacurd -mustikkatahna
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Bonne
Sitruuna- ja limetahnat on jo nähty. Mitäpä jos valmistaisit tämän upean levittyvän tahnan vaihteeksi mustikasta? Bonne Mustikkasose antaa täyteläisen maun ja upean värin ja valmistuskin on helppoa. Valmista mustikkacurd ja tarjoa vaikka paahtoleivän kanssa, pullaviipaleelle sipaistuna tai levitä kakun tai kääretortun väliin. Vaihtoehtoja on loputtomasti! Tästä annoksesta riittää ystävällekin jaettavaa. Kokeile!
Advertising information
Ainekset
purkillinen annosta
- 5 dl Bonne Mustikkasosetta
- 1 limen raastettu kuori
- 1 limen mehu
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 kananmunankeltuaista
- 3 rkl maizenaa (+ ½ dl vettä)
- 50-75 g suolatonta voita
Valmistusohje
- Laita mustikkasose kattilaan.
- Pese lime hyvin ja raasta kuori joukkoon.
- Purista limen mehu kattilaan.
- Lisää sokeri, rikotut kananmunat ja kananmunankeltuaiset.
- Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 7 minuuttia.
- Laita sitten maizena ja vesi juomalasiin ja sekoita.
- Valuta maizena -seos höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen ja sekoita hiljalleen kunnes maizena on kypsentynyt noin 3 minuuttia.
- Ota kattila pois levyltä.
- Laita joukkoon nokare kerrallaan voita ja sekoita, kunnes se sulaa joukkoon.
- Nosta seos jääkaappiin jäähtymään.
- Tarjoa jäähtyneenä.
- Säilytä mustikkacurd jääkaapissa kannellisessa lasipurkissa.
