Munakastike
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Munakastike on herkullinen lisäkekastike erityisesti kalaruoille. Munakastike on kananmunarouheella tai -lohkoilla höystetty valkokastike, jota myös Bechamelkastikkeeksi kutsutaan. Tätä kastiketta käytetään ilman munaa juustolla maustettuna mm. lasagnen kastikkeena. Voit maustaa kastikepohjan myös pinaatilla tai nokkosilla.
Advertising information
Ainekset
- 3 kananmunaa
- vettä
- 50 g voita
- tai margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa
Valmistusohje
- Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 7 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä.
- Kuori ja hienonna tai lohko munat.
- Sulata rasva kasarissa, sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito vähän kerrallaan.
- Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
- Varo polttamasta pohjaan.
- Mausta valmis kastike suolalla.
- Lisää joukkoon munarouhe.
- Tarjoa munakastike esimerkiksi paistetun kalan kanssa.