Marinadi porsaalle
- 10 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Lihojen maustaminen on monelle ongelma. Oikeastaan mitään erityistä sääntöä maustamisessa ei ole. Mielikuvitusta saa käyttää ja rohkeasti kokeillen löytyy oma suosikkimaku.
Itse käytän marinadeissa aina pohjana öljyä, johon alan lisäämään erilaisia mausteita fiiliksen, syöjien ja lisäkkeiden mukaan. Helppo nyrkkisääntö suolan lisäämisessä on, että suolaa laitetaan 1% lihan painosta. Tätä voi hienosäätää oman maun mukaan, joko vähentäen tai hieman lisäten. Jos käytät marinadeissa myös valmiita kastikkeita, jotka sisältävät suolaa, voit vähentää suolan määrää hieman.
Pieni määrä sokeria antaa hyvää makua ja väriä.
Tämä marinadi sopii porsaanlihalle.
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 1,2 kg porsaan ulkofileetä tai kassleria
Marinadi porsaalle
- 2 rkl öljyä
- 2-3 rkl sinappia
- ½ dl HP-kastiketta
- ¾ tl suolaa
- 1 tl fariinisokeria
- mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
Valmistusohje
- Sekoita marinadin ainekset ja kääntele porsaan ulkofilee- tai kasslerpihveihin kauttaaltaan.
- Anna maustua muutama tunti tai mielellään yön yli.
- Grillaa ensin kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä.