Marinadi porsaalle

  • 10 min Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Marinadi porsaalle
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

224 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Lihojen maustaminen on monelle ongelma. Oikeastaan mitään erityistä sääntöä maustamisessa ei ole. Mielikuvitusta saa käyttää ja rohkeasti kokeillen löytyy oma suosikkimaku.

Itse käytän marinadeissa aina pohjana öljyä, johon alan lisäämään erilaisia mausteita fiiliksen, syöjien ja lisäkkeiden mukaan. Helppo nyrkkisääntö suolan lisäämisessä on, että suolaa laitetaan 1% lihan painosta. Tätä voi hienosäätää oman maun mukaan, joko vähentäen tai hieman lisäten. Jos käytät marinadeissa myös valmiita kastikkeita, jotka sisältävät suolaa, voit vähentää suolan määrää hieman.

Pieni määrä sokeria antaa hyvää makua ja väriä.

Tämä marinadi sopii porsaanlihalle.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 1,2 kg porsaan ulkofileetä tai kassleria
Marinadi porsaalle
  • 2 rkl öljyä
  • 2-3 rkl sinappia
  • ½ dl HP-kastiketta
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl fariinisokeria
  • mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta

Valmistusohje

  • Sekoita marinadin ainekset ja kääntele porsaan ulkofilee- tai kasslerpihveihin kauttaaltaan.
  • Anna maustua muutama tunti tai mielellään yön yli.
  • Grillaa ensin kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä