Makea omenachutney
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kotimaisista omenoista valmistat liha- ja kanaruokien parhaimman lisäkkeen, hapokkaan mutta samalla makean ja mausteisen chutneyn, jota voit tarjota grillatun ja paistetun lihan ja kanan kanssa. Tämä on helppotekoinen ja maistuva lisäke, jolla ilahdutat myös naapureita ja ystäviä. Keitä kerralla iso kattilallinen.
Advertising information
Video: Makea omenachutney
Ainekset
10 annosta
- 500 g kotimaisia omenoita
- 1 salottisipuli TAI
- 1 keltasipuli (vaihtoehto)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 1 punainen chili
- 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
- 2 rkl vettä
- 3 tähtianista
- 250 g hillosokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
- Puolita omenat ja poista siemenkodat.
- Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri ja chili.
- Laita ainekset kattilaan omenapalojen kanssa ja kuumenna, kunnes höyryää. Lisää viinietikka, vesi ja tähtianikset.
- Anna kiehua hetki välillä hämmennellen. Lisää hillosokeri ja kaneli ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
- Kaada omenachutney puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.