Makea omenachutney

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Makea omenachutney
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kotimaisista omenoista valmistat liha- ja kanaruokien parhaimman lisäkkeen, hapokkaan mutta samalla makean ja mausteisen chutneyn, jota voit tarjota grillatun ja paistetun lihan ja kanan kanssa. Tämä on helppotekoinen ja maistuva lisäke, jolla ilahdutat myös naapureita ja ystäviä. Keitä kerralla iso kattilallinen.

Advertising information

Video: Makea omenachutney

Ainekset

10 annosta
  • 500 g kotimaisia omenoita
  • 1 salottisipuli TAI
  • 1 keltasipuli (vaihtoehto)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 tähtianista
  • 250 g hillosokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

  • Puolita omenat ja poista siemenkodat.
  • Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri ja chili.
  • Laita ainekset kattilaan omenapalojen kanssa ja kuumenna, kunnes höyryää. Lisää viinietikka, vesi ja tähtianikset.
  • Anna kiehua hetki välillä hämmennellen. Lisää hillosokeri ja kaneli ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
  • Kaada omenachutney puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä