Lohimousse
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Lohimousse on upea tahna jouluherkutteluun. Tarjoa alkupalaksi tai kätke jääkaappiin rasiaan ja sipaise leivän, suolakeksien tai muiden suolapalojen päälle pikkunälkään. Annosmäärä on reilu, mutta sen riittävyyttä en voi arvioida, sillä se riippuu käyttötarkoituksesta. Ohjeella herkuttelee vähintään kuitenkin kymmenisen herkkusuuta.
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 200 g graavilohta
- 200 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- 1 omena
- 250 g maitorahkaa
- 150 g smetanaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl sitruunapippuria
- ripaus valkopippuria (halutessasi)
- ½ dl tilliä
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Laita kalat kulhoon.
- Kuori punasipuli ja omena. Poista omenasta siemenkota.
- Laita ainekset kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset, paitsi kuohukerma.
- Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella hienoksi, tasaiseksi tahnaksi.
- Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon. Tarkista maku.
- Seos kuohkeutuu hetken seistyään.
- Tarjoa lohimousse leivän tai muun suolaisen kanssa.