Bolognesekastike
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Bolognesekastikkeen valmistat nopeasti muutamassa minuutissa. Laita samalla vaikka spagetti kiehumaan, niin saat koko ruoan valmiiksi samaan aikaan. Voit jatkaa kastiketta erilaisilla kasviksilla, kuten palsternakalla, juurisellerillä tai herkkusienillä. Jos haluat ruokaan tulisuutta, lisää hieman chiliä tuoreena tai kastikkeen muodossa. Pyöristä makua kermalla, sulatejuustolla tai tuorejuustolla. Jäikö bolognesekastiketta? Valmista pienellä vaivalla jämistä lasagne tai tee alusta asti.
Advertising information
Ainekset
2 annosta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 200 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1-2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl oreganoa
- basilikaa
- 1 dl vettä
- 1 punainen paprika TAI
- 1 porkkana (vaihtoehto)
- suolaa
Valmistusohje
- Kuori ja silppua sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Lisää sipuli ja jauheliha. Paista kypsäksi käännellen.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
- Mausta oreganolla tai basilikalla.
- Lisää joukkoon vielä vesi ja pala punaista paprikaa tai kuorittu porkkana suikaleina.
- Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Nauti bolognesekastike spagetin kanssa!