Bearnaisekastike
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 kananmunan keltuaista
Mausteliemi:
- 1 dl vettä
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 3-4 valkopippuria
- 150 g voita
- kuivattua rakuunaa
Valmistusohje
- Mittaa mausteliemen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä.
- Ota esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila.
- Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
- Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
- Lisää joukkoon mausteliemi ja vatkaa vispilillä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
- Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon.
- Mausta bearnisekastike kuivatulla rakuunalla.
- Vinkki! Choronkastikkeen saat, kun lisäät Bearnaisekastikkeen joukkoon 1-2 rkl tomaattisosetta.