Suklaasuukot
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 20 Marie keksiä tai muuta mietoa keksiä
Marenkitäyte:
- 5 kananmunanvalkuaista
- 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 liivatelehteä + vettä
Siirappi:
- 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- ¾ dl vettä
- 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamiseen halutessasi:
- 4 tl lakritsijauhetta
- 4 tl vaniljasokeria TAI
- 4 tl kuivattuja vadelmia rouhittuna (vaihtoehto)
- hieman punaista elintarvikeväriä (vaihtoehto)
Koristeluun:
- 200 g tummaa suklaata
- ½ rkl rypsiöljyä
- kookoshiutaleita TAI
- koristerakeita (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota Siro sokerin kanssa.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita kasarissa Siro sokeri, vesi ja glukoosisiirappi.
- Kuumenna 116-asteiseksi. Käytä sokerilämpömittaria.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan siirappiin sekoittaen.
- Kaada kuuma siirappi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää.
- Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.
- Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille.
- Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.
- Paloittele tumma sukkaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla.
- Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita tai koristerakeita.
- Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
- Tarjoa!