Suklaasuukot

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti toteuttu kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa.

Itse valmistetut suukot ovat upeita juhlatarjottavia. Maustoin nämä suukot lakritsijauheella. Kokeile sinäkin tai mausta omalla suosikkimaullasi. Katso vinkit reseptistä.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 20 Marie keksiä tai muuta mietoa keksiä
Marenkitäyte:
  • 5 kananmunanvalkuaista
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 liivatelehteä + vettä
Siirappi:
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ¾ dl vettä
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamiseen halutessasi:
  • 4 tl lakritsijauhetta
  • 4 tl vaniljasokeria TAI
  • 4 tl kuivattuja vadelmia rouhittuna (vaihtoehto)
  • hieman punaista elintarvikeväriä (vaihtoehto)
Koristeluun:
  • 200 g tummaa suklaata
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • kookoshiutaleita TAI
  • koristerakeita (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota Siro sokerin kanssa.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita kasarissa Siro sokeri, vesi ja glukoosisiirappi.
  • Kuumenna 116-asteiseksi. Käytä sokerilämpömittaria.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan siirappiin sekoittaen.
  • Kaada kuuma siirappi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää.
  • Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.
  • Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille.
  • Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.
  • Paloittele tumma sukkaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla.
  • Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita tai koristerakeita.
  • Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä