Rommi-rusinafudge
- 15 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
5-8 annosta
- 2 dl kuohukermaa
- 4 dl sokeria
- 70 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl rusinoita
- 1-2 rkl rommia TAI
- 1-2 rkl kahvi-rommilikööriä (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita kerma kattilaan yhdessä sokerin ja voin kanssa.
- Keitä miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
- Lisää joukkoon vaniljasokeri, rusinat ja rommi. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat noin 20x25 cm.
- Nosta vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä.
- Leikkaa kuutioiksi ja nosta rommi-rusinafudge tarjolle.
- Huom! Keitä seosta kuten kinuskikastiketta koko ajan sekoittaen, ensin kovalla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja tiputa hieman lämpöä. Hämmennä, kunnes seos alkaa ikään kuin vaahdota ja kiteytyä. Älä enää keitä, vaan kaada vuokaan ja taputtele lusikalla tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi.