Mustaherukkamarmeladit

Uusimmat reseptit
Advertising information
Keittiön kaappeja siivotessani löysin pikkuisen pussin, jossa oli
agar agaria, apteekista ostettua hyytelöimisainetta. Nyt kokeilin
vihdoinkin, elämäni ensimmäiset marmeladit. Täytyy sanoa, että
lopputulos oli pettymys. Näistä tuli kummallisen kumimaisia ja
mauttomiakin, vaikka käytin vahvaa, laimentamatonta, kotitekoista
mustaherukkamehua. En tiedä, millaista olisi tullut, jos massassa olisi
käytetty esimerkiksi omenasosetta, tuskinpa rakenne siitä olisi kovasti
muuttunut.
Laitan kuitenkin ohjeen, jolla näitä tein. Ainakin
olisivat kivoja koristeita sydämenmallisina vaikka häissä, tosin
halvemmalla tekee vastaavat koristeet liivatteesta. Tähän määrään
käytettävä agar maksoi 2,61 euroa, ihan vain tiedoksi, jos se jotakuta
kiinnostaa.
Mustaherukkamarmeladit
1,5 rkl agaria
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl mehutiivistettä
Laita
agar kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää sokeri ja keitä nestettä 45
minuuttia miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja sekoita mehu
joukkoon. Kaada vuokaan ja jätä jähmettymään seuraavaan päivään. Käännä
marmeladi ympäri ja kuivata vielä pari tuntia.
Kastelin osan marmeladeista sokeriin, mutta sokeri suli pintaan.
Mielestäni
marmeladi oli liian kumimaista ja mautonta. En tiedä mitä ainesuhteita
siinä pitäisi sitten muuttaa, sokeria lisää ja ehkä korvata osan
vedestä vahvalla mehulla.