Uuniperuna savulohi-jogurttitahnalla
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Salakis
Makoisat uuniperunat valmistuvat helposti. Tarjoa seuraksi raikas savulohi-jogurttitahna ja nauti hyvällä mielellä.
Nämä sopivat myös rentoihin illanistujaisiin tarjottavaksi. Voit laittaa perunat hyvissä ajoin uuniin kypsymään ja valmistaa tahnan jo etukäteen jääkaappiin odottamaan.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 Rosamunda-perunaa
Ainekset
4 annosta
Täyte:
- 500 g Salakis Turkkilainen maustamaton jogurtti
- 300 g lämminsavulohta
- 1 punasipuli
- 1 rkl sinappia
- ½-1 ruukku tilliä
- limepippuria myllystä
- ½ sitruunanmehu
Valmistusohje
- Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri folioon.
- Laita uunipellille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Varaa tähän aikaa ainakin tunti.
- Valmista jogurttitahna.
- Laita turkkilainen maustamaton jogurtti kulhoon ja putsaa joukkoon lämminsavulohta.
- Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita jogurtin ja savulohen joukkoon.
- Lisää sinappi, hienonnettu tilli ja limepippuria myllystä.
- Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Avaa perunanyytit. Vedä veitsellä ristikkäisviilto perunan pintaan ja purista perunaa hieman kasaan. Laita täytettä perunan pinnalle ja syö lusikalla.
- Nauti uuniperuna vaikka lounaaksi.