Uuniperuna savulohi-jogurttitahnalla

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
savulohi-jogurttitaytteella
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Salakis logo

Kaupallinen yhteistyö Salakis

Makoisat uuniperunat valmistuvat helposti. Tarjoa seuraksi raikas savulohi-jogurttitahna ja nauti hyvällä mielellä.
Nämä sopivat myös rentoihin illanistujaisiin tarjottavaksi. Voit laittaa perunat hyvissä ajoin uuniin kypsymään ja valmistaa tahnan jo etukäteen jääkaappiin odottamaan.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 Rosamunda-perunaa

Ainekset

4 annosta
Täyte:
  • 500 g Salakis Turkkilainen maustamaton jogurtti
  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl sinappia
  • ½-1 ruukku tilliä
  • limepippuria myllystä
  • ½ sitruunanmehu

Valmistusohje

  • Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri folioon.
  • Laita uunipellille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Varaa tähän aikaa ainakin tunti.
  • Valmista jogurttitahna.
  • Laita turkkilainen maustamaton jogurtti kulhoon ja putsaa joukkoon lämminsavulohta.
  • Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita jogurtin ja savulohen joukkoon.
  • Lisää sinappi, hienonnettu tilli ja limepippuria myllystä.
  • Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  • Avaa perunanyytit. Vedä veitsellä ristikkäisviilto perunan pintaan ja purista perunaa hieman kasaan. Laita täytettä perunan pinnalle ja syö lusikalla.
  • Nauti uuniperuna vaikka lounaaksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä