Savunmakuinen graavilohi
- 15 min Työaika
- 24 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Savunmakuinen graavilohi valmistuu helposti. Kauppojen suolahyllyltä löytyvä savustettu merisuola on uskomattoman herkullinen tuote. Siitä saa myös maukkaan, hieman erilaisen graavilohen vaikkapa joulupöytään. Kannattaa kokeilla! Valmista perinteinen graavilohi samaan tapaan, mutta karkealla merisuolalla maustettuna.
Advertising information
Ainekset
10-15 annosta
- ½ kg lohifilee TAI
- ½ kg kirjolohifilee (vaihtoehto)
- 1-2 rkl savustettua merisuolaa TAI
- 1-2 rkl karkeaa merisuolaa (vaihtoehto)
- ripaus sokeria
- runsaasti tuoretta tilliä
Valmistusohje
- Laita kalafilee nahkapuoli alaspäin vadille. Poista tarkasti ruodot, käytä apuna pinsettejä.
- Hiero mausteet pintaan ja levitä päälle tilliä.
- Mausta kelmun alla jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
- Pyyhi mausteet pois ja leikkaa viistottain ohuiksi viipaleiksi.
- Tarjoa savunmakuinen graavilohi sellaisenaan vaikka alkupalaksi.