Rapuja ja vermicelliä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä lasimaisen läpikuultava vermicelli sopii loistavasti itämaisiin keittoruokiin.
Tällä kertaa lisäsin kypsän, valutetun vermicellin kypsennettyjen rapujen joukkoon wokkipannuun ja kuumensin ruoan.
Erilaisia vermicellejä ja nuudeleita voi ostaa paitsi etnisistä
kaupoista, nykyään myös tavallisista ruokakaupoista. Tämä vermicelli on
hankittu etnisestä kaupasta Helsingin Hakaniemestä, kuten myös ravut.
Helppoa ja herkullista!
Rapuja ja vermicelliä
n. 300 g Charm vermicelliä
0,5 kg kypsentämättömiä rapuja
Marinadi:
1 1/2 rkl Rajah korianteritahnaa
1-2 tl Spice Up! Galangaltahnaa
2 rkl osterikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 keltainen paprika
1 pienehkö/keskikokoinen purjo
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3-4 limenlehteä (myydään pakasteena etnisissä kaupoissa)
tilkka öljyä paistamiseen
Huuhtele ravut, tai anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä.
Sekoita marinadin ainekset keskenään, lisää joukkoon ravut, sekoita, jotta marinadi on tasaisesti kaikissa ravuissa.
Kiehauta reilu määrä vettä kattilassa, lisää vermicelli ja anna kiehua, kunnes vermicelli on pehmennyt, valuta.
Suikaloi paprika, leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele lehtien välit, leikkaa purjo viistottain suikaleiksi.
Hienonna valkosipulinkynnet ja limenlehdet, joista on poistettu kova lehtiruoti.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa, lisää ravut marinadeineen ja pikapaista
koko ajan hämmennellen, kunnes ravut muuttuvat oransseiksi.
Lisää paprika, purjo, valkosipuli ja limenlehdet, sekä hetken päästä
vermicelli. Hämmentele, kunnes ainekset ovat sekaisin ja kauttaaltaan
kuumentuneet.
Lisää tarvittaessa soijaa.
Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Tarjoa lisäksi makeaa chilikastiketta!