Paistetut muikut
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Paistetut muikut ovat suomalaisten kestosuosikki, jotka maistuvat myös perheen nuorimmille. Lisäksi tämä varsin suomalainen herkku valmistuu nopeasti joko sisällä pannulla tai ulkona parilapannulla. Tarjoa paneroidut muikut sellaisenaan tai tarjoa lisäksi esim. ruisleipää tai salaattia. Ruokaisemman version voit tarjota perunasoseen kanssa.
Advertising information
Video: Paistetut muikut
Ainekset
4-6 annosta
- 400 g muikkuja
- 1-1 ½ dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
- Muikut perataan puhkomalla.
- Katkaise kalan niska peukalolla ja vedä pään kautta sisälmykset ulos.
- Huuhtele kalat kylmällä vedellä siivilässä.
- Sekoita ruisjauhojen sekaan suola ja kääntele muikut ruisjauhoissa.
- Paista kuumassa pannussa voissa repeiksi.
- Tarjoa paistetut muikut vaikka perunasoseen kanssa.