Muikkutortillat

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Hätälä

Muikku on jälleen trendikäs kalaherkku. Torikojuilta tutut muikut löytyvät nyt myös trenditietoisen kaupunkilaisen lautaselta. Ne sopivat paistettuna ja savustettuna nautittavaksi sellaisenaan. Kokeile myös pizzan ja hampurilaisten täytteeksi, ruokaisiin salaatteihin tai tarjoa dippikastikkeiden kanssa. Hätälän muikut ovat kotimaisten kalastajien pyytämää ja muikun saatavuus onkin hyvä lähes läpi vuoden. Muikkua ostamalla tuet vahvasti myös kotimaista vastuullista kalastusta ja työllistät kotimaisia kalastajia.

Haluatko lisäinspiraatiota? Katso video ja lisäreseptejä.
>> Videot ja reseptit löydät täältä.<<

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Tortillat:
  • 4 ½ dl vehnäjauho
  • ½ tl suola
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 rkl voi
  • 1 ½ dl vesi
Tillipesto:
  • 50 g tilliä
  • ½ dl cashewpähkinöitä TAI
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä
  • 25 g parmesaanijuustoa
Seesamimuikut:
  • 1 kananmuna
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 250 g Hätälän perattuja muikkuja
  • voita
Lisäksi:
  • maun mukaan herneenversoja
  • maun mukaan rucolanversoja
  • maun mukaan tatsoita
  • 200 g maidotonta creme fraichea TAI
  • 200 g smetanaa

Valmistusohje

  • Aloita valmistamalla tortillat.
  • Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Nypi joukkoon voi ja sekoita lopuksi joukkoon vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa siitä tanko ja jaa se kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
  • Kaulitse pallot vehnäjauhoja apuna käyttäen ohuiksi ympyröiksi.
  • Paista pannulla ilman rasvaa 15-30 sekuntia per puoli, kunnes pinnalle muodostuu hieman pilkkuja.
  • Valmista tillipesto.
  • Laita tilli leikkurinterällä varustettuun kulhoon. Lisää cashewpähkinät tai pinjansiemenet, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, ripaus suolaa, hieman mustapippuria ja parmesaanijuustoa. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
  • Riko kananmuna reunalliselle lautaselle ja laita toiselle seesaminsiemeniä ja suolaa. Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemenissä ja paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
  • Levitä tillipesto tortillan päälle, laita pinnalle herneenversoja, tatsoita ja rucolanversoja.
  • Nosta päälle seesamimuikkuja ja maidotonta creme fraichea tai smetanaa.
  • Nauti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä