Muikkurieskat

  • 10 min Työaika
  • 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
muikkurieskat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Paistetuista muikuista ja rieskoista valmistat ihastuttavat pikkusuolaiset, joita voit tarjota niin välipalana kuin vaikkapa kesäjuhlissa pienenä suolaisena.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 500 g muikkuja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen
Piparjuurimajoneesi:
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2-3 tl omenaviinietikkaa TAI
  • 2-3 tl hunajaviinietikkaa (vaihtoehto)
  • ripaus suolaa
  • 2-3 tl piparjuuritahnaa
  • 2 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
  • 10 rieskaa
  • tilliä

Valmistusohje

  • Poista muikuista päät ja vedä sisukset ulos pään kautta.
  • Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla.
  • Laita ruisjauhot lautaselle ja sekoita joukkoon suola.
  • Kääntele muikut jauhoissa. Kuumenna voi pannulla ja anna voin laskeutua.
  • Paista muikut molemmin puolin kypsäksi muutaman minuutin ajan.
  • Valmista majoneesi.
  • Riko kananmunankeltuainen kulhoon ja sekoita joukkoon viinietikka ja suola, sekä piparjuuritahna.
  • Valuta sekaan rypsiöljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
  • Tarkista maku.
  • Lisää tarvittaessa piparjuurimajoneesia.
  • Levitä piparjuurimajoneesia rieskoille ja nosta päälle keot muikkuja.
  • Koristele tillillä. Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä