Muikkurieskat
- 10 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 500 g muikkuja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Piparjuurimajoneesi:
- 1 kananmunankeltuainen
- 2-3 tl omenaviinietikkaa TAI
- 2-3 tl hunajaviinietikkaa (vaihtoehto)
- ripaus suolaa
- 2-3 tl piparjuuritahnaa
- 2 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
- 10 rieskaa
- tilliä
Valmistusohje
- Poista muikuista päät ja vedä sisukset ulos pään kautta.
- Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla.
- Laita ruisjauhot lautaselle ja sekoita joukkoon suola.
- Kääntele muikut jauhoissa. Kuumenna voi pannulla ja anna voin laskeutua.
- Paista muikut molemmin puolin kypsäksi muutaman minuutin ajan.
- Valmista majoneesi.
- Riko kananmunankeltuainen kulhoon ja sekoita joukkoon viinietikka ja suola, sekä piparjuuritahna.
- Valuta sekaan rypsiöljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa piparjuurimajoneesia.
- Levitä piparjuurimajoneesia rieskoille ja nosta päälle keot muikkuja.
- Koristele tillillä. Tarjoa!