Lasimestarin silli

  • 15 min Työaika
  • 72 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lasimestarin silli
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Lasimestarin silli on tuttu joulun alkupalapöydästä. Valmista hyvissä ajoin valmiiksi, viimeistään kolme päivää ennen tarjoilua.

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
1 purkillinen:
  • 4 Matjess-sillifilee
  • 1 keltasipuli TAI
  • 1 punasipuli (vaihtoehto)
  • pala tuoretta inkivääriä
Mausteliemi:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tähtianis
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl maustepippureita
  • muutama neilikka

Valmistusohje

  • Aloita mausteliemestä. Mittaa ainekset kasariin ja kiehauta. Jäähdytä liemi.
  • Leikkaa matjess-sillifileet suupaloiksi.
  • Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori inkivääri ja porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
  • Laita ainekset kerroksittain lasipurkkiin ja kaada päälle jäähtynyt liemi.
  • Sulje purkki ja säilytä jääkaapissa.
  • Anna lasimestarin sillin maustua 2-3 päivää ennen tarjoilua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä