Kuhaa, kasvislisäkettä ja macadamia-pestokastiketta
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 kuhafileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- 2 - 2 ½ dl Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
- 200 g pikkuporkkanoita
- 200 g sokeriherneenpalko
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 2 suippopaprikaa
- 2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 70 g parmesaanijuustoa
- 50 g macadamiapähkinää
Paistamiseen:
- Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
Kasvislisäke:
- 200 g naposteluporkkanoita (pikkuporkkanoita)
- 200 g sokeriherneenpalkoja
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 2 suippopaprikaa
- Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
- ripaus suolaa
Macadamia-pestokastike:
- 2 ruukkua basilikaa
- 70 g parmesaanijuustoa
- 50 g macadamiapähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½ -2 dl Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
- suolaa myllystä
Valmistusohje
- Aloita ruoanvalmistus kasviksista. Halkaise suippopaprikat kahteen osaan ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Pirskota pinnalle hieman sitruuna & basilika yrttiöljyä
- Laita paprikat 250-asteiseen uuniin, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja. Poista paprikoista kuori ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi tai tarjoa puolikas paprika jokaista ruokailijaa kohden kokonaisena.
- Kiehauta vesi ja lisää naposteluporkkanat hetkeksi kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti. Valuta.
- Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljyä pannulla ja lisää porkkanat, sokeriherneenpalot ja halutessasi hienonnettua valkosipulia. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Laita pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi. Tarkista maku.
- Kääntele kuhafileet suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa tai paista sellaisenaan ilman jauhoja ja mausta valmiina. Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljyä pannulla ja paista kalafileet molemmin puolin.
- Tarjoa kuhafileet kasvisten ja macadamia-pestokastikkeen kanssa.