Kotisirkka-riisinuudelisalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 100 g Go-Tan Miehoen riisinuudeli
- ½ kurkku
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chilipaprika
- 1 rkl kalakastike
- ½ dl vesi
- 1 rkl Ketjap Manis -indonesialainen soijakastike
- ½ limen mehu
- 1 ruukku tuore korianteri
- 1 ruukku tuore minttu
- 100 g sokeriherneenpalko
- 1 dl kotisirkka
Sirkka-riisinuudelisalaatti on mainio illanistujaissalaatti, joka maistuu herkulliselta. Sirkat tuovat salaattiin oman hauskan lisänsä.
Ketjap Manis on makea indonesialainen soijakastike, joka sopii ruoanlaittoon ja pöytämausteeksi. Sillä maustat helposti myös tämän trendikkään salaatin.
Kotisirkka-riisinuudelisalaatti
2 annosta
vettä
100 g Go-Tan Miehoen riisinuudelia
½ kurkku
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
1 rkl kalakastiketta
½ dl vettä
1 rkl Ketjap Manis -indonesialaista soijakastiketta
½ lime, puristettu mehu
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
100 g sokeriherneenpalkoja
1 dl kotisirkkoja
Kiehauta vesi ja kaada riisinuudeleiden päälle. Peitä lautasella tai kannella. Anna kypsyä muutama minuutti. Valuta ja jäähdytä.
Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Laita ne riisinuudeleiden joukkoon.
Sekoita kalakastike, vesi ja Ketjap Manis, sekä limen puristettu mehu ja sekoita salaatin joukkoon.
Hienonna korianteri ja minttu ja sekoita salaatin joukkoon yhdessä herneenversojen ja kotisirkkojen kanssa.
Tarkista maku.
Lisää hästägeillä: #ketjapmanis #sweetsoysauce #mitätänäänsyötäisiin