Jouluinen graavilohi

  • 15 min Työaika
  • 12 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
jouluinen graavilohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon.
Mitäpä jos maustaisit graavilohen hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa jouluinen graavilohi saaristolaisleivän kanssa.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • ½ kg lohifilee
  • 1 rkl merisuolaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus neilikkaa
  • 5 tähtianista
Tarjoiluun:
  • saaristolaisleipää
  • voita
  • tilliä
  • punasipulia
  • balsamicoa

Valmistusohje

  • Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa, kanelia ja neilikkaa.
  • Asettele päälle tähtianikset.
  • Kääri kala leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa 1-2 päivää.
  • Poista tähtianikset ja pyyhi karkea merisuola, mikäli se ei ole imeytynyt kalaan.
  • Asettele kala työlaudalle siten, että pyrstö on oikealle päin. Leikkaa ohuita viipaleita etuosasta pyrstöön päin viistottain.
  • Tarjoa seuraksi voita, saaristolaisleipää ja tilliä.
  • Leikkaa punasipulia ohuiksi renkaiksi ja sekoita joukkoon hieman balsamicoa. Tarjoa jouluinen graavilohi leivän ja kalan kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä