Chili-limelohta

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Chili-limelohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Hätälä

Lohi on mainio arkiruoka, sillä se kypsyy nopeasti. Voit valmistaa chili-limelohen pannulla tai uunissa, kuten myös kasvikset. Medaljongeiksi leikattu lohifilee on kaunis ja näyttävä annos pienellä vaivalla.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 1 kg Hätälän Lohifilee, ruodoton
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 limenlehteä
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 limen mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 lime
Kasvislisäke:
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g miniterttutomaatteja tai
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 50 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
Jogurttikastike:
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • ½ kurkku
  • suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta minttua tai
  • tuoretta thai-basilikaa

Valmistusohje

  • Leikkaa lohifilee viiteen yhtä suureen osaan. Leikkaa sitten jokaiseen keskelle viilto siten, että se on läpi fileen, mutta ei nahkasta läpi. Käännä keskeltä siten, että saat kalasta kauniin medaljongin.
  • Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
  • Poista limenlehdistä lehtiruoti ja hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Sekoita chilin, valkosipulin ja limenlehtien joukkoon öljy.
  • Kuumenna pannu ja laita medaljongit kaksi kerrallaan kuumalle pannulle. Paista pintaan kaunis väri ja siirrä kalat sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kalan pinnalle suolaa.
  • Lisää mauste-öljyseos pannulle ja kuumenna hetki.
  • Purista joukkoon limen mehu.
  • Sivele seos lohimedaljonkien pinnalle.
  • Viipaloi lime ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Nosta sitten lohimedaljonkien päälle.
  • Kypsennä lohta uunissa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia.
  • Valmista sillä välin kasvislisäke ja jogurttikastike.
  • Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa haluamaasi muotoon.
  • Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Huuhtele miniterttu- tai miniluumutomaatit.
  • Viipaloi sokeriherneenpalot ja paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja pikapaista kasviksia muutama minuutti. Mausta suolalla.
  • Valmista kastike.
  • Laita turkkilainen jogurtti kulhoon. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois siivilässä.
  • Sekoita kurkku, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet joukkoon.
  • Hienonna lopuksi joukkoon tuoreita yrttejä. Sekoita ja tarkista maku.
  • Tarjoa herkulliset lohimedaljongit kasvislisäkkeen ja jogurttikastikkeen kanssa.
  • Vinkki! Voit halutessasi kypsentää kasvikset myös uunissa kalan kanssa. Käytä erilaisia kasviksia maun mukaan.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä