Chili-limelohta
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
5 annosta
- 1 kg Hätälän Lohifilee, ruodoton
- 1-2 punaista chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 limenlehteä
- 2-3 rkl öljyä
- 1 limen mehu
- 1 tl suolaa
- 1 lime
Kasvislisäke:
- 400 g kesäkurpitsaa
- 2 punasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g miniterttutomaatteja tai
- 200 g miniluumutomaatteja
- 50 g sokeriherneenpalkoja
- 1 punainen paprika
- 2 rkl öljyä
- suolaa
Jogurttikastike:
- 500 g turkkilaista jogurttia
- ½ kurkku
- suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta minttua tai
- tuoretta thai-basilikaa
Valmistusohje
- Leikkaa lohifilee viiteen yhtä suureen osaan. Leikkaa sitten jokaiseen keskelle viilto siten, että se on läpi fileen, mutta ei nahkasta läpi. Käännä keskeltä siten, että saat kalasta kauniin medaljongin.
- Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
- Poista limenlehdistä lehtiruoti ja hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Sekoita chilin, valkosipulin ja limenlehtien joukkoon öljy.
- Kuumenna pannu ja laita medaljongit kaksi kerrallaan kuumalle pannulle. Paista pintaan kaunis väri ja siirrä kalat sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kalan pinnalle suolaa.
- Lisää mauste-öljyseos pannulle ja kuumenna hetki.
- Purista joukkoon limen mehu.
- Sivele seos lohimedaljonkien pinnalle.
- Viipaloi lime ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Nosta sitten lohimedaljonkien päälle.
- Kypsennä lohta uunissa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Valmista sillä välin kasvislisäke ja jogurttikastike.
- Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa haluamaasi muotoon.
- Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Huuhtele miniterttu- tai miniluumutomaatit.
- Viipaloi sokeriherneenpalot ja paloittele paprika.
- Kuumenna öljy pannulla ja pikapaista kasviksia muutama minuutti. Mausta suolalla.
- Valmista kastike.
- Laita turkkilainen jogurtti kulhoon. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois siivilässä.
- Sekoita kurkku, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet joukkoon.
- Hienonna lopuksi joukkoon tuoreita yrttejä. Sekoita ja tarkista maku.
- Tarjoa herkulliset lohimedaljongit kasvislisäkkeen ja jogurttikastikkeen kanssa.
- Vinkki! Voit halutessasi kypsentää kasvikset myös uunissa kalan kanssa. Käytä erilaisia kasviksia maun mukaan.
