Yrttirullakakku
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 12 paahtoleipäviipale
- 2 dl vesi
- 1 reformi luomu yrttiliemikuutio
Täyte:
- 400 g Chili-paprikatuorejuusto
- 300 g smetana
- (vaihtoehto) creme fraiche
- mustapippurirouhe
- 1 dl lehtipersilja
- (vaihtoehto) persilja
- 1 dl minttu
- 100 g vuohenjuusto
Koristeluun:
- vesikrassi
- minttu
- 50 g vuohenjuusto
- 3-4 mansikka
Yrttirullakakku sopii pieniin juhliin ja toki isoihinkin. Voit valmistaa rullia niin monta kuin on tarvetta. Erimakuisia suolaiseen leivontaan tarkoitettuja tuorejuustoja ja yrttejä käyttämällä saat aina erimakuisia rullakakkuja. Voit halutessasi käyttää täytteeseen myös lihaa, kalaa ja kanaa. Kostuta rullakakku Reformi Luomu Yrttikuutiosta valmistetulla liemellä, saat kakkuun täyteläisen maun.
Yrttirullakakku
12 annosta
12 viipaletta isoja paahtoleipiä
2 dl kiehuvaa vettä
1 Reformi Luomu Yrttiliemikuutio
Täyte:
400 g chili-paprikatuorejuustoa
300 g smetanaa tai Creme fraichea
mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai persiljaa
1 dl hienonnettua minttua
100 g pehmeää vuohenjuustoa
Koristeluun:
vesikrassia
minttua
50 g pehmeää vuohenjuustoa
3-4 mansikkaa
Leikkaa isoista paahtoleivistä reunat.
Kiehauta vesi ja Reformi Luomu Yrttiliemikuutio.
Laita leipäviipaleet suorakaiteen malliseksi levyksi leivinpaperiarkin päälle.
Kostuta leipäviipaleet liemellä.
Laita chili-paprikatuorejuusto kulhoon, lisää joukkoon smetana tai Creme fraiche. Mausta mustapippurilla. Hienonna joukkoon yrtit ja sekoita tasaiseksi. Levitä puolet täytteestä leipälevyn pinnalle. Ripottele päälle vuohenjuustonokareita. Käännä tiukalle rullalle ja anna vetäytyä hetki leivinpaperin sisällä. Leikkaa päätypalat suoriksi ja siirrä rulla tarjoiluvadille. Levitä pinnalle loput täytteestä. Koristele mintulla ja vesikrassilla. Laita pinnalle pehmeää vuohenjuustoa ja paloittele koristeeksi mansikoita. Laita tarjolle.
Vinkki!
Ripottele pinnalle halutessasi paahdettuja pinjansiemeniä.