Voileipäkakku, gluteeniton, vegaaninen
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 24 gluteeniton leipäviipale
- 2 dl vesi
- ½ gluteeniton kasvisliemikuutio
Avokadotäyte:
- 300 g vegaaninen tuorejuusto
- ½ sitruunan mehu
- 2 avokado
- 1 rkl tuore rosmariini
- mustapippurirouhe
Punajuuritäyte:
- 225 g punajuurihummus
- 1 prk (480 g) Euro-East Punajuurisalaatti
- mustapippurirouhe
Koristeluun:
- 1-2 ruukkua tuore rucola
- ½ tuore kurkku
- 1 prk (105 g) Euro-East Vegan Caviar merileväherkku
- ½ sitruuna
Upea kevät on täällä ja kesän juhlat odottavat. Juhlia voi myös perhepiirissä. Vegaaninen voileipäkakku on myös gluteeniton. Valmista herkullinen suolainen tarjottava ja nauti!
Voileipäkakku, gluteeniton, vegaaninen
16-20 annosta
24 viipaletta gluteenittomia paahtoleipäviipaleita
2 dl vettä
½ gluteeniton, vegaaninen kasvisliemikuutio tai fondia
Avokadotäyte:
300 g vegaanista, gluteenitonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
2 avokadoa
1 rkl hienonnettua rosmariinia
mustapippuria myllystä
Punajuuritäyte:
225 g punajuurihummusta
1 prk (480 g) Euro-East Punajuurisalaattia
mustapippuria myllystä
Koristeluun:
1-2 ruukkua rucolaa
½ kurkku
1 prk (105 g) Euro-East Vegan Caviar merileväherkku
½ sitruuna
Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutiota tai fondia, jäähdytä.
Valmista täytteet.
Mittaa vegaaninen, gluteeniton tuorejuusto kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehua. Puolita avokadot, poista kivet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Hienonna joukkoon rosmariinia ja mustapippuria. Tarkista maku.
Valmista toinen täyte.
Laita punajuurihummus kulhoon ja sekoita joukkoon valutettu punajuurisalaatti. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Tarkista maku.
Lado leipäviipaleet kaksi vierekkäin ja kolme pitkittäin tarjoiluvadille. Kostuta kasvisliemellä. Laita täytteitä ja kostutettuja leipäkerroksia päällekkäin siten, että myös pinnalle jää täytettä.
Koristele kakku rucolalla, vegaanisella caviarilla ja kurkkurullilla. Rullat saat leikkaamalla kurkkua pituussuunnassa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä suikaleiksi, jotka voit pyöräyttää rulliksi. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja puolita ne. Koristele kakku sitruunalla. Anna kakun vetäytyä mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.