Suklaa-kirsikkakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- muscovadosokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- sokeroimaton kaakaojauhe
- leivinjauhe
- voi
- kookoshiutale
- maito
- vaniljasokeri
- kirsikkahillo
- tumma suklaa
- kuohukerma
Syksyllä ja talvella herkutellaan täyteläisellä suklaakakulla. Voit täyttää kakun myös muilla hilloilla tai marmeladeilla ja koristella vaikkapa suklaakaramelleilla.
Suklaa-kirsikkakakku
noin 15 annosta
4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
1 ½ dl Dansukker Siro sokeria
1 dl Dansukker Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita
Kostutus:
3 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte:
300 g kirsikkahilloa
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita
Koristeluun:
varrellisia kirsikoita
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovasti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa).
Paista 150 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.
Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin kirsikkahilloa.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Valmista kuorrutus.
Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma.
Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen.
Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille.
Nosta hetkeksi kylmään.
Koristele kirsikoilla ja revi leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.