Rapu-oliivipäällysteinen lohitorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • näkkileipä
  • tilli
  • valkopippuri
  • mustapippuri
  • maito
  • margariini
  • ranskankerma
  • liivatelehti
  • sitruunamehu
  • graavilohi
  • lämminsavulohi
  • tilli
  • sokeri
  • sitruunapippuri
  • suola
  • kuohukerma
  • katkarapu
  • oliivi

Tästä tortusta tulee näyttävämmän näköinen, jos valmistat sen irtopohjavuoassa. Leikaa vuoan pohjalle leivinpaperi.

Rapu-oliivipäällysteinen lohitorttu

Pohja:
200g näkkileipää
2rkl silputtua tilliä
ripaus valko- tai mustapippuria
1dl maitoa
100g sulatettua margariinia

täyte:
400g ranskankermaa
8 liivatelehteä
0,5dl sitruunamehua
200g viipaloitua graavilohta TAI lämminsavulohta
0,5dl hienonnettua tilliä
1rkl sokeria
2tl sitruunapippuria
0,5tl suolaa
4dl kuohukermaa
Koristeeksi katkarapuja ja vihreitä paprikatäytteisiä oliiviviipaleita

Murenna
näkkileivät pieneksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon tillisilppu,
pippuri, maito ja rasvasula. Taputtele näkkileipäseos vuoan pohjalle.
(Voit käyttää näkkileivän sijaan myös ruisleipää)

Anna
liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista vesi
liivatteista ja liuota ne sitten kuumaan sitruunamehuun. Leikkaa kala
pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerman
joukkoon lohikuutiot, tillisilppu, mausteet ja haalea liivateseos.
Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna
hyytyä kylmässä 6-7 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu
vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä