Perhoskakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- flora vispi
- vaniljasokeri
- maitorahka
- säilykemango
- vesi
Pohjana tässä kakussa on
8:n munan tumma kakkupohja, eli mittasin lasiin kaikkia saman verran:
munia, sokeria ja jauhoja. Koska kaikkia tuli kaksi lasillista, laitoin
jauhoja tässä suhteessa: 1 lasillinen vehnäjauhoja, reilu puolikas
lasillinen perunajauhoja ja päälle sokeroimatonta kaakaojauhetta niin,
että lasi oli täynnä. Joukkoon vielä 4 tl leivinjauhetta.
Koska kakku on iso (vuoan tilavuus noin 4,5 litraa, halkaisija 28 cm), paistoin sen 150 asteessa n. 1,5 tuntia.
Jaoin
jäähtyneen kakun kolmeen osaan ja vuorasin kakkuvuoan kelmulla, jonka
reunat tulivat vuoan yli. Laitoin kakkuvuoan pohjalle kansilevyn
ylösalaisin ja kostutin sen passion-mehulla.
Perhoskakku
Täyte:
5 dl Flora vispiä
sokeria
vaniljasokeria
500 g maitorahkaa
2 pientä purkillista säilykemangoa
8 liivatelehteä
tilkka vettä tai mehua liivatelehtien liuotukseen
Aloita laittamalla liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa
Flora vispi vaahdoksi, lisää maitorahka. Mausta sokerilla ja
vaniljasokerilla oman makusi mukaan. Lisää joukkoon hienoksi jauhetut
säilykemangot. Tarkista maku.
Kuumenna puolisen desiä vettä tai
mehua. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, anna jäähtyä
hetkinen. Kaada seos ohuena nauhana mango-rahkan joukkoon.
Kaada
puolet täytteestä kansilevyn päälle. Nosta keskimmäinen kakkulevy
rahkaseoksen päälle ja kostuta levy. Kaada loput rahkasta päälle. Nosta
päällimmäiseksi kakun pohjaosa, kostuta. Laita kelmu kakun suojaksi ja
nosta kylmään yön yli.
Kumoa kakku. Se irtoaa loistavasti, koska vuoassa on kelmu.
Halkaise kakku keskeltä kahtia ja nosta ulkosyrjät vastakkain.
Koristele maun mukaan.
Värjäsin päälle vatkatun Flora vispin oranssilla elintarvikevärillä, siitä tuli kylläkin keltaista.
Kermaa
tämän kokoiseen kakkuun menee tällä tavoin leviteltynä 4-5 dl. Jos
haluat käyttää isoa tyllaa reunojen pursotukseen, pelkkiin reunoihin
menee 5-6 dl kermaa.
Tein perhoselle tuntosarvet mehupilleistä,
joihin työnsin punaiset säilykekirsikat. Kakun päällä on
irtokarkkihyllystä ostettuja hedelmäkarkkeja,
tuttifrutti-kakunkoristerakeita ja tähti-rakeita.
Kakku riittää n 30:lle hengelle.