Mansikka- ja vadelmakakut

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- leivinjauhe
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- vadelmahillo
- mansikkahillo
- flora vispi
- maitorahka
- vaniljasokeri
- marja
- hyytelösokeri
- vesi
- mehu

Lauantaiksi tein ystäväni veljen vauvan kastejuhlaan kaksi kakkua. Kakuista toivottiin ihan peruskakkuja.
Pohjina on kahdeksan munan kakkupohjat, jotka on tehty ”kaikkia-aineksia-saman-verran-periaattella”
eli munia, sokeria, vehnäjauhoja ja 3-4 tl leivinjauhetta.
Kahdeksan munan kakkupohja veti täytteeksi 900 g hilloa per kakku. Vadelmakakussa vadelmahilloa, mansikkakakussa mansikkahilloa. Osa hillosta on sivelty kakun pintaan marjakerroksen alle.
Hillokerroksen päällä on kerma-rahkaseos, jonka tosin tein Flora vispistä; 2,5 dl Flora vispiä ja 250 g maitorahkaa, maustettuna sokerilla ja vaniljasokerilla.
Tämän kokoinen kakku tarvitsee pinnalleen litran verran marjoja, sekä kiilteen hyytelösokerista tehtynä siten, että nestettä on 3 dl, hyytelösokeria 1,5 dl.
Kiehauta vesi/mehu ja lisää kiehuvaan nesteeseen hytelösokeri, keitä kunnes liemi kirkastuu, anna jäähtyä hetki.
Nostele sokeriliemi lusikalla marjojen pinnalle, voit halutessasi sivellä liemen myös pullasudilla.
Reunakermaa tämän kokoiseen kakkuun kuluu 5-7,5 dl riippuen tyllan koosta.
Kostutuslientä kannattaa varata n 7 dl.