Hedelmä-valkosuklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • maito
  • vaniljasokeri
  • liivatelehti
  • vaahtoutuva vaniljakastike
  • vaniljajogurtti
  • mangoviipale
  • mehu
  • vesi
  • vispikerma
  • valkosuklaa
  • säilykemandariini
  • hyytelösokeri
  • karambolaviipale
  • kumkvatti

Kevään juhlissa loistaa kirkkaat kevään värit ja se saa näkyä myös tarjoiluissa!

Hedelmä-valkosuklaakakku

Pohja:
8 isoa kananmunaa
tilavuusosina saman verran sokeria
tilavuusosina saman verran vehnäjauhoja (osan jauhoista voi korvata perunajauhoilla tai vaikka sokeroimattomalla kaakaojauheella)
3 tl leivinjauhetta


Kostutus: 4-6 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria

Mangotäyte:
9 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vaniljajugurttia
2 prk mangoviipaleita
2 tl vaniljasokeria

1/2 dl mehua tai vettä

Valkosuklaatäyte:
6 liivatelehteä
2 munaa + 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
1/2 dl vettä

Pinnalle:
2 prk säilykemandariineja
3 dl vettä
1 1/2 dl hyytelösokeria
karambolaviipaleita
kumkvatteja

Reunoille:
5-7 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, noin 4 litran vetoiseen kakkuvuokaan (28-30 cm halkaisija).
Paista 150-175 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Valmista mangotäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon vaniljajugurtti, soseutetut, valutetut mangoviipaleet. Mausta vaniljasokerilla ja tarvittaessa sokerilla.
Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vuoraa paistovuoka kelmulla.
Laita kakun kansiosa ylösalaisin vuokaan, kostuta vanilja-maidolla.
Kaada mangotäyte päälle, laita päälle kakun keskiosa ja kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota vispikerma. Yhdistä vaahdot ja mausta vaniljasokerilla.
Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Lisää sula suklaa vaahdon joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada valkosuklaatäyte vuokaan ja nosta päälle kakun pohjaosa ylösalaisin.

Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Laita säilykemandariinit kakun pinnalle.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri, hämmennä, kunnes liemi kirkastuu.
Levitä hyytelösokeriliemi mandariinien päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta liemi hyytyy.

Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursottele kerma kakun reunoille ja koristele kumkvateilla ja karambolaviipaleella.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä