Appelsiinilla höystetty mansikkakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- voi
- margariini
- korppujauho
- kookoshiutale
- maito
- vaniljasokeri
- droetker kakkumousse vaniljajauhe
- mansikka
- mansikkahillo
- mansikkamarmeladi
- appelsiini
- banaani
- tuoremansikka
- pakastemansikka
- droetker kakkukiillejauhe
- vesi
- mehu
- vispikerma
- punainen elintarvikeväri
- droetker koristekukkakuvio
Äitienpäivä ja kevään muut juhlat lähestyvät. Kauniin raikas mansikkakakku on ilo nostaa pöytään.
Välissä maistuu pehmoinen vaniljamousse, jota on raikastettu appelsiinilla. Valmista oma suosikkitäytteesi ja oikaise valmiilla moussejauheilla, joita löydät eri makuisina.
Appelsiinilla höystetty mansikkakakku
15 annosta
4 munaa
2 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker leivinjauhetta
Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kostutus:
n. 2 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Täyte 1:
1 pss Dr.Oetker Kakkumousse Vanilja ?jauhetta
2 ½ dl maitoa
100 g mansikoita viipaleina
Täyte 2:
150 g mansikkahilloa tai ?marmeladia
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
3 banaania viipaleina
Pinnalle:
n. 150 g mansikkahilloa tai -marmeladia
n. 1 l tuoreita tai pakastemansikoita
1 pss Dr.Oetker Kakkukiille ?jauhetta
2 ½ dl kiehuvaa vettä tai mehua
Reunoille:
5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Dr.Oetker punaista elintarvikeväriä
1 pkt Dr.Oetker koristekukkakuvioita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24-25 cm.
Paista 150-175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 1-1 ½ tuntia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Kokoa kakku tarjoiluvadille kerros kerrokselta.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Vatkaa moussejauhe ja maito keskenään, kunnes seos on vaahtomainen.
Jaa seos kahteen osaan.
Mausta toinen osa hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella.
Laita vaniljavaahto alimmalle kakkulevylle ja viipaloi päälle mansikat.
Nosta päälle kakkulevy ja kostuta.
Levitä päälle mansikkahillo ja appelsiinilla maustettu vaniljavaahto.
Viipaloi päälle banaanit.
Nosta päälle kakun kansi ja kostuta.
Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.
Levitä kakun pinnalle mansikkahilloa tai -marmeladia.
Viipaloi päälle mansikat.
Kaada kakkukiille-jauhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi tai mehu.
Sekoita noin puoli minuuttia ja valuta mansikoiden päälle lusikalla tai pullasudilla.
Jos haluat paksun kiilteen, anna kiilteen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kerman pursotusta.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Värjää vaahto punaisella elintarvikevärillä.
Pursota kakun reunoille ja koristele koristekukkakuvioilla.