Appelsiini-Pigallkakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- appelsiinimehu
- maito
- vaniljasokeri
- liivatelehti
- flora vanilla
- appelsiinituorejuusto
- pigall-suklaapatukka
- vispikerma
- flora vispi
Onnistuin mokaamaan kahdeksanmunan kakkupohjan paistossa. Pinta jäi tinaiseksi, mutta kakun alaosa oli ihan kelvollinen.
Hyödynsin kakkupohjan rippeet valmistamalla siitä pienemmän kakun, joka lopulta päätyi makeannälkäisen naapurin kahvipöytään.
Tässä kakussa on siis vain pohja ja kansi, sekä yhdessä välissä täyte.
Täytteeseen silppusin Maraboun Pigall -suklaapatukoita, jotka ovat
ilmeisen kauan myynnissä olleita, mutta joita en ollut koskaan ennen
maistanut. Suklaapatukka sisältää maitosuklaata ja pähkinätryffeliä.
Täyte riittää kuitenkin yhden neljän munan kakkupohjan kahden välin täytteeksi.
Siispä ohje siltä pohjalta.
Hyvää äitienpäivää kaikille näin etukäteen!
Vietämme viikonlopun Keski-Suomessa, toivottavasti hyvistä säistä ja ihanasta ulkoilmasta nauttien.
Tämä rakas läppärini kulkee kyllä matkassa mukana, saa nähdä ehdinkö päivittelemään viikonlopun aikana mitään.
Appelsiini-Pigallkakku
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen: vaniljasokerilla maustettua maitoa TAI laimennettua appelsiinimehua
Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Appelsiinituorejuustoa
3 Pigall-suklaapatukkaa silputtuna
sokeria maun mukaan
1-2 tl vaniljasokeria
1/2 dl appelsiinimehua
Kuorrutus: 2 1/2 dl vispikermaa tai Flora vispiä
sokeria
vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24 cm).
Kypsennä 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla, kunnes kakun reunat irtoavat vuoan reunoista.
Anna kakun levätä kymmenisen minuuttia, ennen kuin kumoat sen.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vuoraa paistovuoka kahdella reilun kokoisella kelmulla, nosta kakun päällimmäinen kerros ylösalaisin vuokaan, kostuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vanilla, lisää joukkoon appelsiinituorejuusto ja
silputut suklaapatukat. Tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan,
mausta vaniljasokerilla.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää vedestä puristetut liivatteet siihen, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle, nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä.
Laita kakun pohjaosa pinnalle ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja
nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yli yön.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa päälle tuleva kerma tai Flora vispi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Koristele mielesi mukaan.