Venäläinen omenakakku eli Sharlotka

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

49 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 4 kananmuna
  • 2 ½ dl Dansukker Vaalea Luomusiirappi
  • 2 tl Dansukker vaniljasokeri
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • 5 omena
Pinnalle:
  • Dansukker tomusokeri

Venäläinen omenakakku eli sharlotka on helppotekoinen kakku, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Kuohkea kakku valmistuu ilman kohotusaineita ja lisättyä rasvaa.

Venäläinen omenakakku eli Sharlotka
8 annosta

4 munaa
2 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 keskikokoista omenaa

Pinnalle:
Dansukker Tomusokeria

Vaahdota munat ja vaalea luomusiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaniljasokeri ja vehnäjauhot ja sekoita nuolijalla tai puulastalla.
Kuori ja paloittele omenat kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista kakkua 175-asteessa uunin alaritilätasolla ensin noin 15 minuuttia ja siirrä sitten kakku varovasti uuniin keskitasolle.
Jatka paistamista noin 30 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä