Piparinen piimäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Joulu lähestyy ja mausteiset aromit valtaavat kotikeittiöt.
Mausta mehevä piimäkakku pipareilla ja kuorruta makealla tomusokerikuorrutteella.
Lisämakua antaa appelsiininkuoripalat.
Tämä kakku on erittäin mehevä.
Jos olet ajatellut valmistaa vain yhden kakun jouluksi, tee tämä!
Piparinen piimäkakku
3 dl piimää
100 g margariinia sulatettuna
1 dl Taloussokeria
1 dl Muscovadosokeria
1/2 dl Tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
100 g appelsiininkuoripaloja
1 dl piparkakkumuruja
1 tl appelsiininkuoriraastetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
Kuorrute:
100 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
200 g Tomusokeria
(1 tl maitoa)
1 tl Vaniljasokeria
1 tl appelsiininkuoriraastetta
Sekoita keskenään taikinan ainekset, ei tarvitse vatkata.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, kahden litran vetoiseen leipä-, tai kahvikakkuvuokaan.
Paista 150 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Jäähdytä.
Vatkaa vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa maitotilkalla.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele piparkakkumuruilla tai koristerakeilla.
Kakku säilyy mehevänä noin viikon ja kestää myös pakastamista.
Vinkki! Jaa taikina kahteen pienempään vuokaan ja anna toinen lahjaksi.